Meditasyon Pratiğinizi Derinleştirecek 7 Spiritüel Yasa
Meditasyon pratiğinizi derinleştirmeye hazır mısınız? Meditasyonda başarıya ulaştıracak yedi evrensel yasayı uygulayarak zihninizi ve ruhunuzu bir üst seviyeye nasıl taşıyacağınızı bu yazıda keşfedebilirsiniz. Meditasyon, stresle baş etmek, ilişkilerinizi geliştirmek, arzularınızı yerine getirmek ve ruhunuzla bağlantı kurmak için en güvenilir araçlardan biridir. Uygulaması nispeten basit olsa da zekânız genellikle onu olması gerekenden daha karmaşık hale getirebilir.
Meditasyona farklı bir açıdan yaklaşmanın bir yolu, ona Yedi Spiritüel Yasa’nın merceğinden bakmaktır. Bu yedi yasa gizli olanın açığa çıkma yolunu temsil eder ve gündelik yaşamınızın arka planında işlev görerek size katkıda bulunur. Bunlar mutlu, doyurucu, bereketli ve son derece manevi bir yaşamın kullanım kılavuzu olarak kullanılabilir.
Yedi Spiritüel Yasa’nın her biri, meditasyon pratiğine derinlemesine işlenmiştir. Bu ilişkiyi keşfederek pratiğinizi daha iyi anlayabilirsiniz. Böylece farkındalığınız artacak ve meditasyonunuzu daha da derinleştireceksiniz.
1. İçsel Güç Yasası
İlk manevi yasa, özünde bir ruh olarak gerçek doğanızın bir hatırlatıcısıdır. Siz, okyanustaki dalgalar veya girdaplar gibi, sonsuz bir bilinç, yaratıcılık ve mutluluk alanının bir ifadesisiniz.
Bu yasa, farkındalığınızı zihninizin seviyesinin ötesine, düşüncelerinizin arasındaki boşluğa (saf potansiyelinizin alanı) götüren meditasyon pratiğinizin temel ilkesidir. Meditasyon süreci, düşüncelerinizin arasındaki boşluklara odaklanmak, bu varoluş seviyesine girmek ve gerçek kimliğinizle (ruh) ile yüz yüze gelmektir.
2. Alma ve Verme Yasası
İkinci yasa, evrendeki ve yaşamınızdaki enerji ve bilgi akışının farkına varmanızı sağlar. Enerji sabit durmaz; hareket etmesi gerekir. Bu enerjinin alma ve verme yoluyla akışını sağlayarak tüm evreni beslersiniz.
Meditasyonda bu yasa, düşüncelerinizin zihninize dirençsizce girip çıkmalarını sağlayarak tezahür eder. Meditasyon sırasındaki düşünce akışı, yaşam enerjisinin akımıdır. Duyguların, seslerin ve diğer düşüncelerin, akışını engellemeden veya belirli bir düşünceye bağlanmadan zihninizde akmasına izin verin.
3. Karma (Sebep ve Sonuç) Yasası
Alma ve verme yasası yaşam enerjisini hareket halinde tutmakla ilgili iken, üçüncü yasa bu enerjinin niteliğine odaklanır. Karma “eylem” anlamına gelse de aynı zamanda bu eylemin sonuçlarını da ifade eder. Bir eylem (düşünce ve sözler dâhil) ne kadar pozitif olursa sonucu da bir o kadar yaşamı olumlayıcı ve pozitif olacaktır.
Karma yasası sizi, başkalarını ve kendinizi besleyen bilinçli seçimler yapmaya teşvik eder; tatmin edici ve iyileştirici sonuçlar yaratır. Öte yandan bilinçsiz seçimler, kişisel evrime ve iyileşmeye hizmet etmeyen sonuçlar doğurur.
Meditasyon sırasında düşüncelerinizin anlamına odaklanmamayı seçerek, sizi tahmin edilebilir ve alışılmış düşünce/davranış kalıplarına bağlayan karmik koşullanmadan kaçınırsınız. Düşüncelerinizin arasındaki dingin alana tekrar tekrar girerken karmanızı aşarsınız. Kirli bir bezi akıntıda tekrar tekrar yıkamak gibi lekeler hiçbir iz kalmayana kadar nazikçe ortadan kalkar.
4. En Az Çaba Yasası
Dördüncü yasa, doğanın aklının zahmetsizce işlediğini öğretir. Kaygısız, uyumlu ve sevgi doludur. Kuşların uçuşlarında, otların büyümesinde ve balıkların yüzmesinde görülen “daha az yap, daha çok başar” prensibidir.
En az çaba yasası, faaliyetlerinizdeki hareket tasarrufu ile ilgilidir. Bu, meditasyon pratiğinizin ana temasıdır. Aşina olunmayan ruh alanına erişim, minimum gayrete bağlıdır. Zorlama ve mücadele, yüksek farkındalık durumlarının kapısını açamaz.
Meditasyonunuz sırasında herhangi bir anda zorlanıyor veya bir şeye odaklanıyor gibi hissederseniz nefesinize veya mantranıza dönerek odağınızı gevşetin. Bu, sürecin hafif, masum ve zahmetsiz olmasını sağlar; böylece daha derin bir dinginliğe yelken açabilirsiniz.
5. Niyet ve Arzu Yasası
Bu yasa, maddi evrendeki her şeyin işleyiş şeklini ana hatlarıyla belirtir. Niyet, organize etme gücü sonsuz olan bir doğa gücüdür. Bir elma tohumu nasıl bir elma ağacına hatta ormanına dönüşme potansiyelini taşıyorsa arzularınız ve niyetleriniz de kendilerini gerçekleştirebilecekleri yol haritasını bünyesinde taşır.
Arzularınızın ve niyetlerinizin farkına varmak, ekmek istediğiniz tohumları seçmeye benzer. Meditasyonda bu tohumları saf bilincin verimli tarlasına ekersiniz. Düşünce boşluklarınıza yaptığınız düzenli ziyaretlerle beslendiğinizde arzularınızı sularsınız ve mevsim geldiğinde çiçek açmasını sağlarsınız.
6. Zihinsel Bağımsızlık Yasası
Herhangi bir arzunun kendini gerçekleştirebilmesi için o arzunun sonucuyla aranıza duygusal bir mesafe koyabilmelisiniz. Altıncı yasa, hayatınızdaki şeylerin nasıl şekillenmesini isteğinize katı bir şekilde bağlanmamanız gerektiğini hatırlatır. Beklentiyi bırakın, belirsizliği kucaklayın ve bilinmeyene adım atın. Bunu yaparken, geçmiş şartlanmalarınızdan özgürleşir ve sınırsız olasılıkların kapısını açarsınız.
Meditasyon pratiğinizde bu yasa, belirli bir sonuca yönelik beklentileri ve bağlılıkları bırakmanıza yardımcı olur. Her meditasyon deneyimi benzersizdir; o anda zihninizin ve vücudunuzun tam olarak ihtiyaç duyduğu şeyi sağlar. Olduğundan başka bir şey olmasını istemek sizi “ideal” bir meditasyon kavramına koşullandırır ve sizi şimdiki anın armağanlarından mahrum eder.
7. Dharma Yasası
Son yasa, bu hayatta bir amaç için bulunduğunuzu, dünyaya kendinize has bir şekilde vereceğiniz eşsiz bir hediyeniz olduğunu öğretir. Evrende yedek parçalar yoktur; evrensel oyunda yeri doldurulamaz bir rol oynamaktasınız.
Dharma’nın kökenindeki kelime “korumak” anlamına gelir. Bu anlamda, dharma’nızı gerçekleştirerek, tüm dünyayı desteklersiniz. Gerçek amacınızı keşfetmeniz ve bunu dünyanın hizmetine adamanız hayati derecede önemlidir.
Meditasyona dönecek olursak zihnin dharması, daha yüksek farkındalık durumlarına genişlemektir. Atma Darshan’ı (ruha anlık bakış), Kozmik Bilinci, İlahi Bilinci ve nihayetinde uyanış yolunun bir parçası olarak Birlik Bilincini deneyimlemek zihnin kaderidir.
Şimdiki ana kendinizi bırakarak zihninizin dharma’sını tam potansiyeline ulaştırmasına izin verirsiniz. Bu, meditasyonun en hakiki ve en yüksek amacıdır (bilincin genişlemesi).
Yedi spiritüel yasayı düzenli olarak gözden geçirip hayatınıza uyarlayarak meditasyon pratiğinizi gittikçe derinleştirir ve yasaları hayatınızda geniş ölçeklerde deneyimleyebilirsiniz.
Yazar: Adam Brady Çeviri: Selçuk Can Düzenleme: Birlikbilinci
TELİF HAKKI©2020 BİRLİKBİLİNCİ. TÜM HAKLARI SAKLIDIR. BU YAZIYI TÜMÜ OLMAK ŞARTIYLA, DEĞİŞTİRİLMEDEN, BEDAVA OLARAK, VE BU TELİF HAKKI UYARISI VE İNTERNET BAĞLANTISI (WWW.BİRLİKBİLİNCİ.COM/) İLE BİRLİKTE KOPYALAMAYA VE DAĞITMAYA İZİN VERİLMİŞTİR.